Skibbuveien på Flekkerøy

.

Flekkerøya er en liten øy like utenfor Kristiansand. Før måtte man ta ferje før å komme fra fastlandet og inn til øya. Men nå i den senere tid har det blitt bygd en lang undervannstunnel slik at det er lettere og komme seg hit til sørlandets perle

Mamma er oppvokst på Flekkerøya og min Morfar jobbet som fisker. Han etterlot seg derfor en flott liten tomt hvor han pleide og ha fiskebåten sin. Min gode mormor var så smart at da hun solgte barndomshjemmet så solgte hun ikke med den lille tomten.


Mamma og Tante fikk derfor tomten og det resulterte i at vi bygde to hytter vegg i vegg for å utnytte plassen. Det ble to små skibbuer midt i et fantastisk sørlandsparadis hvor vi ferierer hver eneste sommer.De to røde hyttene som er bygd som en stor M midt i bildet er våres skibbuer. Da disse ble bygd var vi nesten alene i sundet men i løpet av årene har det dukket opp mange flere og det er yrende liv og båttrafikk hele sommeren.Det har vært mye omtale om disse sjøbodene i avisene i sommer. Det menes og diskuteres om at det skal bli byggestopp samt at de sjø bodene som allerede er oppført ikke skal kunne brukes som ferie bolig. Helt utrolig!

Tenk så kjedelig det hadde vært å kjøre gjennom her uten å se en eneste sjøbod, ingen som bader, ingen som rensker garnet fra gårsdagen fangst og ingen lyd av barnas gledeshyl når de fanger en liten sandkrabbe.

Vi har hvertfall storkost oss nesten en hel uke med masse sol, båtturer, krabber, reker, vin, god mat og masse bading.


5 kommentarer:

små og store drømmer | 23. juli 2009 kl. 14:04

Så koselig. En slik sjøbod kunne jeg også tenkt meg.
Kjempe trist hvis disse ikke skal kunne brukes.
Skjønner kanskje at man må begrense byggingen litt, kan fort bli for tett. Dette burde selvsagt ikke gjelde de som allerede er bygget :)

jordbærpiken | 23. juli 2009 kl. 15:23

Så idyllisk! :)

Anka | 28. juli 2009 kl. 10:00

For et vakkert sted. så ulikt der jeg bor selv om det er innenfor samme landerense:) Kosleig blogg du har. HA en fin dag.

Ingunn | 30. juli 2009 kl. 13:43

Takk for koselig kommentar.

Klem ingunn som har "reisefeber" omtrent nå (før konserten). Merkelige greier. :)

Ida | 2. august 2009 kl. 22:50

Så morsomt! Her var vi på ferie for tre uker siden.. FIIIIN idyllsk øy! Bodde i skjærgårdsveien.. helt nydelig!

Legg inn en kommentar